Paradajz čorba sa pavlakom i renom / - SHUTTERSTOCK
21/06/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lagana paradajz čorba sa pavlakom i renom

Domaća krem čorba od paradajza sa pavlakom i renom

Napravite jednostavnu domaću paradajz čorba sa pavlakom i renom.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 2 glavice crnog luka

- 1 cio praziluk

- 1 kašika ulja

- 800 g sjvežeg paradajza

- 3/4 l povrtne bistre supe

- 2 kašike paradajz pirea

- 1 - 2 kašike svježeg bosiljka

- 1 - 2 kašičice soli

- 1 kašičica šećera

- malo bibera

Pavlaka sa renom:

- 1 1/2 dl kisele pavlake

- 1-2 kašike rena

- bibera, po ukusu

Priprema:

Sjeckani luk i praziluk prodinstati na malo ulja, oko pet minuta.

Dodati oljušten svjež paradajz i pire od paradajza. Dobro promiješati, dodati povrtnu supu, poklopiti i kuvati oko 20 minuta.

Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite supu da bude kremasta. Ponovo zagrijati supu, začiniti bosiljkom, šećerom, solju i biberom.

Pripremite pavlaku sa renom na sledeći način:

Prvo dobro umutite pavlaku, pa umiješati sitno rendani ren i biber po ukusu. Staviti u frižider do posluživanja.

Poslužiti paradajz čorbu sa jednom ili dvije kašike pavlake sa renom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
02. april 2025 02:26