
Napravite jednostavnu domaću paradajz čorba sa pavlakom i renom.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 2 glavice crnog luka
- 1 cio praziluk
- 1 kašika ulja
- 800 g sjvežeg paradajza
- 3/4 l povrtne bistre supe
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 - 2 kašike svježeg bosiljka
- 1 - 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- malo bibera
Pavlaka sa renom:
- 1 1/2 dl kisele pavlake
- 1-2 kašike rena
- bibera, po ukusu
Priprema:
Sjeckani luk i praziluk prodinstati na malo ulja, oko pet minuta.
Dodati oljušten svjež paradajz i pire od paradajza. Dobro promiješati, dodati povrtnu supu, poklopiti i kuvati oko 20 minuta.
Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite supu da bude kremasta. Ponovo zagrijati supu, začiniti bosiljkom, šećerom, solju i biberom.
Pripremite pavlaku sa renom na sledeći način:
Prvo dobro umutite pavlaku, pa umiješati sitno rendani ren i biber po ukusu. Staviti u frižider do posluživanja.
Poslužiti paradajz čorbu sa jednom ili dvije kašike pavlake sa renom.