/ - SHUTTERSTOCK
19/03/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lazanja sa mesom i spanaćem

Lazanje sa mesom i povrćem, ručak za cijelu porodicu

Lazanje sa mesom i povrćem, ručak za cijelu porodicu.

Sastojci:

– 1 pakovanje lazanja

– 750 ml sosa od paradajza

- 250 g junećeg mljevenog mesa izdinstano sa

- 1 veći crni lukom

- so, biber

- 250 ml punomasne kisele pavlake

- 250g isjeckanog spanaća

- 150 g feta sira

- par kašičica mente

Bešamel:

- 3 kašike maslaca

- 3 kašike brašna

- 1/2 l mlijeka

- 200 g kačkavalja

Priprema:

Juneće mljeveno mesa izdinstati sa crnim lukom i začiniti po želji.

Pavlaku pomiješati sa isjeckanim spanaćem, feta sirom i mentom. Dodati so i biber po ukusu.

Poređati sloj paradajza, pa listove lazanje, pa sloj sir i spanać, zatim sloj mesa, pa opet sloj paradajza i tako ređati dok se ne potroši smjesa. Završiti listovima lazanje.

Poklopiti i peći 25 do 30 minuta na 200 stepeni dok unutra sve ne omekša, onda otkriti, preliti bešamel sosom i zapeći još  15 minuta otkriveno dok ne porumeni, pa izvaditi iz rerne.

Poklopiti i ostaviti da se ohladi najmanje 30 minuta prije serviranja da bi se lakše sjekla.

Za bešamel  istopiti maslac na umjerenoj temperaturi. Dodati brašno i mlijeko i kuvajte lagano dok se sve ne zgusne miješajući neprestano.

Kad se zgusne, dodati rendani kačkavalja, pa miješati dok se ne otopi, a zatim skinuti sa šporeta. Sačekati da se malo prohladi, pa preliti preko lazanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
22. april 2025 03:03