/ -BOSANSKA KUHINJA/JUTJUB
08/08/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napravite salatu s dimljenom pastrmkom

Dimljena pastrmka ovom obroku daje sofisticiran ukus koji se pamti, dok maslinovo ulje i nekoliko kapi limunovog soka, daju potrebnu svježinu i blagu cistrusnu notu.

Sastojci

200 g dimljene pastrmke

100 g Iceberg salate

50 g crvenog radića

krastavac svježi

60 g šeri paradajza

1 manja glavica ljubičastog luka

50 g crnih maslina

limun

1 kašikica  soli

80 g badema 

½ kašikice bibera

3 kašike maslinovog ulja

kopar svježi

vlasac

Priprema

Bademe popržiti na suvo u tavi. Pripremljeno povrće staviti u veću zdjelu pa dodati dressing od maslinovog ulja, soka od limuna, soli, bibera, svježeg kopra, lagano izmiješati. Pripremljenu salatu servirati kao podlogu dimljenoj ribi narezanoj na trakice, posuti sa sjeckanim prženim bademima i dekorisati sa svježim začinskim biljem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. decembar 2025 05:31