Svježe borovnice daju im poseban voćni okus i laganu kiselkastu notu, dok je tekstura savršeno mekana i prozračna. Ovaj kolač je idealan za doručak, užinu ili desert uz omiljenu kafu.
Sastojci:
2 jaja
1 čaša jogurta (200 ml)
100 g šećera
100 ml ulja
2 šalice brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 g svježih borovnica
U većoj posudi umutite jaja s jogurtom, šećerom i uljem dok ne dobijete glatku i ujednačenu smjesu. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve zajedno dobro izmiješajte. Na kraju, pažljivo umiješajte borovnice kako bi se ravnomjerno rasporedile po smjesi.
Smjesu rasporedite u kalup za muffine koji ste prethodno podmazali ili obložili papirnatim košaricama. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 do 25 minuta, dok muffini ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Nakon pečenja, ostavite muffine da se malo ohlade, a zatim ih poslužite i uživajte u njihovoj sočnosti i bogatom okusu.
