/ -KLIX.BA
14/02/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napravite zdravu i kremastu verziju musake s tikvicama

Musaka je jelo s bogatom istorijom, a iako potiče s Bliskog istoka i Balkana, najpoznatija verzija dolazi iz Grčke - gdje se ovo jelo priprema i sa tikvicama.

Sastojci

800 g mljevenog junećeg mesa

800 g tikvica

4 kašike pavlake 

2 kašike maslaca

2 kašikice soli

½ kašikice bibera -2 kašikice mješavine začina 

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike maslaca

2 kašike brašna 

Priprema

Na ulju prodinstati mljeveno meso, posoliti i pobiberiti te dodati mješavinu začina. Tikvice isjeći na tanke listove, posoliti i uvaljati u brašno sa obje strane te pržiti kratko na ulju. Posudu namazati sa maslacem pa redati propržene tikvice na posudu. Zatim redati prodinstano meso i na kraju redati propržene tikvice. Jaja umutiti sa mlijekom, po želji dodati malo brašna i posoliti te preliti na musaku.

Zapeći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Musaku servirati po želji sa pavlakom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
22. mart 2025 13:20