
Nekada je najbolje okrenuti se klasici i starim dobrim receptima, a prva asocijacija na tako nešto nam je - gomila palačinki, srećna djeca, puno krema i plazme, nekada je tu i šlag, med i orasi, a nađe se uvijek i neki domaći dzem. Volimo ih ponekad i prazne ili sa malo šećera, prelijepo.
Palačinke su obično ono prvo što ćete pokušati da napravite ako niste vješti u kuhinji, tako je bilo i sa nama. Mi volim tačne mjere, temperature i vrijeme pečenja, i vjerujemo da je to važno svim početnicima.
Vjerujemo da svi imaju svoj recept za palačinke, ali ako se mučite sa mjerama, ovdje je sve na gram, ne treba da brinete, uvijek će uspjeti, preukusne su i začas nestanu!
Sastojci
2 jaja
200ml mlijeka
200ml kisele vode
200gr brašna
2 kašike ulja
malo soli
Umutiti jaja pjenasto pa dodati mlijeko, so i ulje. Dodavati lagano brašno, i na kraju kiselu vodu. Ostaviti u frižideru da odstoji barem pola sata prije pečenja. Dalje znate. Dobro zagrijan tiganj, malo ulja ili putera i pecite palačinke, od ove smjese bude desetak komada. Mažite ih čime volite, mi smo zagrijala malo zaleđenih malina sa par kašika šećera i malo meda.
Коментари (0)
Оставите свој коментар