/ -SHUTTERSTOCK
20/03/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pileći file punjen spanaćem i sirom

Obrok koji je ukusan, zdrav i savršen za svaku priliku.

Sastojci:

2 kašike ulja

1 kašika mješavine začina

Pola kašičice crvene paprike

2 čehna bijelog luka

Polovina kašičice bijelog luka u prahu

4 komada pilećih fileta

100 gr sira ricotte

100 gr mocarele

Četvrtina šolje parmezana

1 i po šolja nasjeckanog svježeg spanaća

So i biber

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C i podmažite posudu za pečenje sa malo ulja.

U maloj posudi pomiješajte ulje, mješavinu začina, crvenu papriku, bijeli luk u prahu, so i biber, pa sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.

Pileće filete stavite na dasku za rezanje i pažljivo izrežite "džep" u najdeblji dio pilećih prsa, otprilike 5 cm širine, pazeći da ne presiječete meso.

Prelijte pripremljenu smjesu začina po pilećim filetima i dobro utrljajte sa svih strana. Stavite piletinu u frižider i ostavite da se marinira dok ne bude spremna za pečenje.

Dok se piletina marinira, pripremite fil. U posudi za miješanje spojite sireve, nasjeckani spanać i bijeli luk. Dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promiješajte.

Izvadite pileće filete iz frižidera i svaki napunite smjesom od sira i špinata. Po potrebi, učvrstite punjenje čačkalicama.

Stavite punjene pileće filete u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 25 minuta, okrenuvši ih na pola pečenja kako bi se ravnomjerno zapekli.

Nakon što su pečeni, izvadite čačkalice i poslužite toplo. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Moremore
Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
20. mart 2025 15:02