
Ova pita je još jedan dokaz da sa pastom možete sve. Granica je samo mašta.
Sastojci:
špagete -1 pakovanje
4 krompira
so - 2 kašike, za kuvanje u vodi
50 g maslaca
2 glavice crnog luka
biber po ukusu
1 šolja mlijeka
1 šolja neutralne pavlake
1 čili papričica
100 g parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica origana
Priprema:
Špagete skuvajte u dosta posoljene vode i ocijedite ih. Okruglu posudu za pečenje obložite špagetama koje ste pomiješali sa malo maslinovog ulja. Malo špageta odvojite i dodajte u tiganj sa krompirom. Dok spremate krompir, uključite rernu da se grije na 220 stepeni. Krompir oljuštite, isijecite ga na kocke i obarite u slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva i potom ga ocijedite. Dok se krompir kuva na maslacu ispržite nasjeckan crni luk, posolite, pobiberite i dodajte ocijeđen krompir. Pomiješajte, pa prelijte mlijekom i pavlakom, ubacite špagete, promiješajte i prebacite u pleh preko špageta. Pospite parmezanom, izmrvljenom čili papričicom i origanom, pa zapecite 10 minuta u rerni.
Коментари (0)
Оставите свој коментар