/ Foto: Ilustracija
21/10/2021 u 12:01 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predlog za ručak: Zapečeni karfiol sa slaninom i sirom

Jednostavan recept koji ćete obožavati

Kada nemate mnogo vremena na raspolaganju, a želite da obradujete ukućane ukusnim i slasnim ručkom, odlično rješenje je karfiol sa pavlakom, slaninicom i sirom koji ćete zapeći u rerni.

Ovo jelo dobro se slaže i uz sezonsku salatu, ali i uz turšiju.

Sastojci:

1 kg karfiola

200 gr sira

2 žumanca

200 gr slaninice

150 ml mlijeka čaša pavlake (180 ml)

so, biber

50 gr kačkavalja

malo ulja i mirođije

Priprema:

Karfiol obarite u malo posoljenoj vodi, pa ga ocijedite i razvrstajte na cvjetiće.

Izgnječite sir, dodajte mu žumanca i mlijeko.

U tiganj sipajte ulje, zagrijte ga i na njemu propržite slaninicu isjeckanu na sitno. Kad porumeni, prebacite je u posudu sa sirom, žumancima i mlijekom, i dodajte čašu pavlake. Umutite smjesu.

Vatrostalnu ili zemljanu posudu premažite uljem, rasporedite karfiol, pa ga prelijte smjesom od mlijeka, jaja, slaninice i pavlake.

Malo pobiberite, po želji dodajte isjeckanu mirođiju i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, preko jela izrendajte kačkavalj i vratite u rernu da se kačkavalj rastopi i malo porumeni.

Po želji, ukrasite jelo čeri paradajzom i svježim listićima bosiljka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
08. april 2025 02:52