Протеинска тјестенина / - SHUTTERSTOCK
16/04/2022 u 06:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протеинска тјестенина и у посној варијанти

Ми вам доносимо рецепт за фину тјестенину с печуркама и сочивом која пуца од протеина, иако не садржи ниједан грам меса

Оброци из једног лонца идеално су рјешење када треба да набрзака смислити неки ручак или вечеру, а немате превише времена или воље за припрему дуготрајних рецепта. Не само да је ријеч о укусним јелима, већ и о оброцима код којих запрљате само један лонац у цијелом процесу.

Постоје стотине различитих рецепта за ручак или вечеру из једног лонца. Ми вам доносимо рецепт за фину тјестенину с печуркама и сочивом која пуца од протеина, иако не садржи ниједан грам меса.

Састојци:

700 мл бујона (супе) од поврћа

400 мл насјецканог парајдаза из конзерве

300 грама шампињона

300 грама сушене тјестенине по жељи

(50 грама пармезана - ако постите, можете ово да прескочите)

1 лименка сочива од 400 грама

1 црвена паприка

1 лук

2-3 чешња бијелог лука

со и бибер по жељи

биљно уље за динстање

зачинско биље по жељи

Припрема:

У већем лонцу загријте мало уља, па на њему продинстајте лук насијечан на коцкице. Кад лук омекша, у лонац додајте нарезану паприку и печурке и динстајте неколико минута.

Потом убаците насјецкани бијели лук, промешајте и динстајте око пола минута.

Прелијте смјесу у лонцу са супом од поврћа и парадајзом из конзерве.

Убаците тјестенину и сочиво из конзерве, које сте претходно испрали и издвојили од вишка воде. Посолите и побиберите па ставите у лонац да се кува. Припазите да се сва тјестенина налази под течношћу како би се скувала једнолико и до краја. Кувајте 10 до 15 минута док се тјестенина термички не обради до краја, уз повремено мијешање да се смјеса не би залијепила за дно лонца. На крају кувања додајте нарибани пармезан (уколико не постите) и зачинско биље по жељи да послужите топло уз сезонску салату.

Додатни савјети

У овом рецепту можете се послужити и црвеним сувим сочивом која се термички обрађује најкраће од свих осталих врста сочива. Додајте је у исто вријеме као и тјестенину. Припазите само да улијете више течности, ако се одлучите за ову опцију јер ће сушено леће током кувања „попити“ доста воде.

Ово је врло флексибилан рецепт који вам допушта да потрошите поврће које је при крају рока трајања. Умјесто печурака можете додати и шаргарпе, тиквице, патлиџан... шта год желите. Умјесто куваног сочива из конзерве можете се послужити и већ куваним пасуљом или леблебијом.

Јело на крају зачините зачинским биљем по жељи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 10:57