paprike punjene sirom / - foto: Šuterstok
09/03/2022 u 20:22 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Punjene pečene paprike sa sirom i krompirom

Na zagrijanom maslinovom ulju par minuta pržiti crni luk, bijeli luk, praziluk i šargarepu

Sastojci:

– 4 crvene rog paprike

– 1 manji crni luk isječen na kockice

- 1 praziluk, isječen na kolutiće

- 1 šargarepa, krupno rendana

- 1 čen bijelog luka, isjeckan

- 5 krompira isječenih na kockice

- 150 g svježeg sira

- 1 kašičica suvog biljnog začina

- 1/2 kašičice soli

- 1/2 kašičice bibera

- maslinovo ulje

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju par minuta pržiti crni luk, bijeli luk, praziluk i šargarepu.

Onda dodati krompir i nastaviti sa prženjem na umjerenoj temperaturi stalno miješajući dok krompir malo ne omekša. Skloniti sa šporeta i ohladiti.

U hladan nadjev dodati so, biber, suvi biljni začin i svjež sir, pa izmiješati.

Vatrostalnu posudu nauljiti, a rernu zagrijati na 200 stepeni.

Paprikama odsjeći kapicu, sačuvati je. Očistiti ih od sjemenki, pa napuniti nadjevom.

Svaku zatvoriti pripadajućom kapicom. Višak nadjeva staviti na dno posude, poslagati paprike i poprskati ih uljem. Peći sat vremena.

Poslužiti toplo ili hladno, uz pečeno meso ili kao samostalno jelo.

Prijatno!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (0)

Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
29. mart 2025 09:36