Sastojci
fileti oslića ili neke druge ribe
krompir
crveni luk
bijeli luk
jaje
prezla
senf
origano
sol i biber
Priprema
Ako ste kupili cijelu ribu, prvo je dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte na sitno. Krompir ogulite i skuvajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni luk i bijeli luk nasjeckajte na sitno. U zdjeli pomiješajte usitnjenu ribu, pire od krompira, nasjeckani luk i bijeli luk, senf, origano, jaje, sol i biber. Dodajte prezlu e i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još prezle, a zatim s mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smjese dobićete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.
U tavi zagrijte ulje pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Pljeskavice poslužite s limunom, svježim povrćem ili uz neki umak po želji, poput tartar umaka ili umaka od jogurta.
