Za danas vam predlažemo slane mafine sa kačkavaljem i sušenim paradajzom - prste da poližete!
Sastojci:
2 jaja
150 ml mlijeka
1/2 šolje ulja
brašno 250 ml
prašak za pecivo
prstohvat soli
100 gr kačkavalja
10 komada sušenih paradajza
začini po ukusu (origano, majčina dušica, bosiljak, suvi bijeli luk)
Priprema:
Umutite jaja. U njih dodajte toplo svježe mlijeko, ulje i prstohvat soli. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Isijecite paradajz na sitno, a sir narendajte. Dodajte ih u smjesu zajedno sa začinima.
Promiješajte dobro i rasporedite u kalupe za mafine (do dvije trećine njihove visine) pokrivene papirinim korpicama.
Pecite vazdušaste slane mafine na 180 stepeni 20 minuta.
Ostavite da se ohlade.
Mafine možete ukrasiti mješavinom pavlake, sira i malo bibera (300 do 350 grama sira i 100 grama kisele pavlake), uz pomoć šprica sa zvjezdastim nastavkom.