
Spanać sa ribom - predlog za lagan, ukusan ručak za ljubitelje ribe.
Sastojci:
– fileti ribe (oslić), količina po izboru
– 1/2 kg spanaća
- 100 g sremuša
- 200 g pavlake za kuvanje
- 1 crni luk
- 2 bijela luka
- 50 g sira
- 2 kašike maslaca
- so, biber, ulje
Priprema:
Oba luka isjeći na kocke, a spanać i sremuš na što sitnije.
Zagrijati maslac i pržiti oba luka oko dva minuta, pa dodati pavlaku za kuvanje i lijepo izmiješati.
Zatim dodati spanać i sremuš, začiniti solju, biberom i kuvati oko pet minuta.
Posudu u kojoj ćete peći jelo premazati maslinovim uljem, pa sipati spanać smjesu.
Ribu posoliti, pobiberiti i raspodijeliti preko spanaća. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.