
Potrebno je:
pet jaja
šećer 150 g
mlijeko- 2 l
gustin- 2 kašike
vanilin šećer- 30 g
Kako pripremiti:
Mikserom umutiti bjelanca na pari, dok se smjesa ne ujedini i malo ugrije.
Skloniti sa vatre, zatim mutiti smjesu mikserom dok se ne dobije čvrsta i sjajna masa.
U dublju šerpu staviti mlijeko sa vanilin šećerom i pustiti da provri.
Kašikom vaditi šnenokle i spuštati u vrelo mlijeko. Kuvati šnenokle oko 2 minuta sa svake strane. Gotove izvaditi kašikom u odgovarajuću činiju.
Krem za šnenokle:
Mikserom umutiti 5 žumanaca sa šećerom. Dodati 2 kašike gustina i ponovo sve dobro izmiješati. Dodati 3-4 kašike već toplog mlijeka u kome su se kuvale šnenoklice i miješati da se masa od žumanaca dobro izjednači.
Preostalo mlijeko u kome su se kuvale šnenokle, staviti da provri, smanjiti temperaturu, dodati smjesu od žumanaca i neprestano miješajući žicom, kuvati dok se ne zgusne.
Skinuti sa ringle i premjestiti u jednu činiju. Pustiti da se prohladi.
Staviti šnenokle u frižider. Zatim šnenokle preliti hladnim umakom. Ostaviti u frižider.
Prijatno.
Коментари (0)
Оставите свој коментар