
Sezona je grožđa, pijace su prepune, pa ako dosad niste, ne propustite da probate nešto novo.
Sastojci:
Za tijesto:
500 grama brašna
tri kašike šećera
dva jaja
300 ml mlijeka
100 grama rastopljenog maslaca
čašica ruma
jedan limun
so
kvasac
Za fil:
kilogram očišćenog crnog ili bijelog grožđa
500 grama šećera
Kako pripremiti:
Izdrobljeni kvasac, kašiku šećera i malo brašna stavite u malo toplog mlijeka.
U veću posudu sipajte brašno, šećer i so, pa dobro izmiješajte. Dodajte nadošli kvasac, otopljeni maslac, jaja, rum i nastruganu koru limuna.
Umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji oko 40 minuta. Zatim ga podijelite na pola i razvijte dvije tanke kore.
Na jednu rasporedite polovinu grožđa i pospite polovinom šećera, pa urolajte i stavite u podmazan pleh.
Isto uradite i s drugom korom, te ostavite desetak minuta.
Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Коментари (0)
Оставите свој коментар