Jelo za gurmane / - SHUTTERSTOCK
21/02/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom

Ovo jelo je za velike gurmane i one koji ne broje kalorije

Zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom je jelo za velike gurmane i one koji ne broje kalorije.

Sastojci:

1 kg krompira

200 g slanine

200 g kačkavalja

5 kašika kajmaka

so, biber

peršun

Priprema:

Krompire dobro operite prije pripreme, potom skinite gornji dio sa jedne strane, pa uzdubite sredinu. Začinite ih po ukusu i poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte aliminijusmkom folijom. Ubacite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite nekih 45 minuta. Za to vrijeme isjeckajte slaninu na sitnije kocke, pa kada izvadite krompir na svaki ravnomjerno rasporedite slaninu na njih stavite po punu kašičicu kajmaka. Ponovo vratite foliju, pa pecite još 15 minuta. Izvadite kromir i preko svakog bogato stavite narendanog kačkavalja, pospite peršunom vratite u rernu da se sve zajedno zapeče još 20 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

Bolesnik hoce da mas uvuce u bolesne price i prazna naglabanja

Srbenda
This comment was minimized by the moderator on the site

NEK JE VJEČNA BRUKA CRNE GORE,
NEK SE SURVA TU U SVOJE MORE
NEK JE CRNA DA CRNjE NE MOŽE
NEK JE GORA DA NE MOŽE GORE...

Marko@
This comment was minimized by the moderator on the site

A ove patetike...

Miroslav24
This comment was minimized by the moderator on the site

Dobro je kralju još nam samo fali ti da počneš da se pipunišeš, a taman si nas nešto mirio...

Miroslav24
Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
29. mart 2025 11:09