
Zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom je jelo za velike gurmane i one koji ne broje kalorije.
Sastojci:
1 kg krompira
200 g slanine
200 g kačkavalja
5 kašika kajmaka
so, biber
peršun
Priprema:
Krompire dobro operite prije pripreme, potom skinite gornji dio sa jedne strane, pa uzdubite sredinu. Začinite ih po ukusu i poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte aliminijusmkom folijom. Ubacite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite nekih 45 minuta. Za to vrijeme isjeckajte slaninu na sitnije kocke, pa kada izvadite krompir na svaki ravnomjerno rasporedite slaninu na njih stavite po punu kašičicu kajmaka. Ponovo vratite foliju, pa pecite još 15 minuta. Izvadite kromir i preko svakog bogato stavite narendanog kačkavalja, pospite peršunom vratite u rernu da se sve zajedno zapeče još 20 minuta.
Komentari (4)
Ostavite svoj komentar