/ Foto: Vladislav Mitić
29/09/2021 u 18:13 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zarad minulih vremena napravite bundevaru sa cimetom

Sočna, ukusna i "cimetna"

Jesen je – sezona bundeve je uveliko počela. Nekada u ovo doba, naši domovi su neodoljivo mirisali na bundevu i cimet.

Možda danas nije baš tako, ali možete se počastiti jednom sočnom, ukusnom i „cimetnom“ bundevarom zarad minulih vremena.

Sastojci

500 gr kupovnih kora za gibanicu

1 kg narendane bundeve

šećer po ukusu

1,5 dl ulja

cimet po ukusu

šećer u prahu za posipanje

1 – 2 kesice vanila šećera za posipanje

Priprema

Bundevu oguliti, odstraniti sjemenke, isjeći na manje komade i krupnije narendati.

List kore pemazati rastvorom mineralne vode i ulja, pa ravnomjerno posuti jednom kašikom šećera. Ko voli slađe, može zašećeriti i više.

Prvu preklopiti drugom korom i ponoviti postupak pa na tu drugu koru još, po cijeloj dužini rasporediti bundevu i posuti cimetom po ukusu. Kore urolati i spustiti u prethodno nauljenu tepsiju.

Postupak ponavljati do se ne potroši pripremljeni materijal.

Na kraju, kada je pleh napunjen, sve odozgo premazati sa malo ulja, gurnuti u zagrijanu rernu i peći 30 minuta na 180 stepeni. 

Pita je pečena kada od gore lijepo porumeni.

Bundevaru izrezati, posuti mješavinom šećera u prahu i vanila šećera pa poslužiti.

Prijatno.

Izvor: Majstor amater

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
02. april 2025 12:41