/ -RECIPES
08/02/2024 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zlatna pravila savršeno kuvane tjestenine

Tjestenina se mora kuvati u obilnoj količini vode kako se ne bi zalijepila

Tjestenina je uvijek jednostavno rješenje za brze ručkove i večere. Pridružite li joj neki kompleksniji umak, može biti i vrhunsko predjelo, čak i za svečanije obroke. No i najbolji umak na svijetu pada u vodu ako ga pomiješate s loše skuvanom tjesteninom.

A kako biste to izbjegli, dovoljno je slijediti nekoliko savjeta:

1. Vrsta tjestenine. Nije baš sva tjestenina jednaka, isprobajte nekoliko tjesteninu nekoliko prizvođača i pronađite onu koja vam najviše odgovara.

2. Veliki lonac. Tjestenina je razigrana – treba joj mjesta za slobodno kretanje. Jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti jest staviti tjesteninu u premalen lonac. Za pola kilograma tjestenine najbolje je uzeti lonac od minimalno 4 litra. Poklopac vam neće trebati. Tjestenina se kuva otklopljena.

3. Voda. Tjestenina se mora kuvati u obilnoj količini vode kako se ne bi zalijepila.

4. So. U svu tu silnu vodu treba dodati i dosta soli. Tjestenina je sama po sebi neslana, a najbolji način da je ravnomjerno posolite jest da so dodate u vodu.

5. Vrela voda. Prije nego što dodate tjesteninu u vodu, morate je pustiti da provre i to jako. Mjehurići se ne smiju slegnuti ako vodu promiješate. Nakon što dodate tjesteninu, promiješajte je kako se ne bi zalijepila i pojačajte vatru tako da voda što prije opet provre.

6. Miješanje. Povremeno promiješajte tjesteninu. Tri do četiri puta u 10-ak minuta biće dovoljno.

7. Ne stavljajte ulje. Budete li se pridržavali uputstava, tjestenina se neće lijepiti, a dodatak ulja samo će je učiniti masnijom.

8. Pridržavajte se uputstava na pakovanju i pazite da tjesteninu ne kuvate predugo. Vjerujemo da to već znate, ali tjestenina treba biti al dente, a najlajkše ćete znati je li gotova ako je probate.

9. Tjesteninu nije potrebno ispirati. Voda u kojoj se tjestenina kuvala sadrži skrob i doprinosi ukusu. Tjesteninu samo procijedite i pomiješajte s umakom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ceo cirkus je da bi zadovoljila glad za foteljama Mandića i Kneževića.

Isidor
This comment was minimized by the moderator on the site

Samo... Premalo... Spajki mili brate još desetak ministarstava... Da se ne umore df od graje kad krenu da uče upravno pravo... Hahaha

Mila Kasalica
Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
25. mart 2025 06:02