/ - FOTO: RADE KOPRIVICA
16/01/2023 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović o Aerodromima: Odluke da ne donosimo na prečac, ne bih se dalje izjašnjavao

To je stvar koja opterećuje Vladu. Sve i da se ide ili ne ide u koncesiju, mora se zbog nekog partnerskog odnosa dati odgovor, kazao je on

Premijer Dritan Abazović kazao je tokom posjete državnoj kompaniji Aerodromi Crne Gore da će Vlada, što se tiče koncesija, najozbiljnije razmotriti sve mogućnosti koje su na stolu. Ipak se, navodi, oko toga ne bi izjašnjavao.

- Tražili smo od Aerodroma Crne Gore njihovo razmišljanje na temu, da vidimo kako bi mogli da se razvijaju u narednih pet ili deset godina i nakon toga možemo da imamo neka konkretna rješenje. Mi nećemo povlačiti bilo kakav potez kako bi na bilo koji način, monopole koje država ima, dali u ruke nekom drugom. Cilj je da razmišljamo i o trećem aerodromu u Crnoj Gori, a ne da imamo manje- naveo je Abazović.

image
- FOTO: RADE KOPRIVICA

Na pitanje da li je francuski ponuđač opcija za koncesije, Abazović je rekao da se ne bi izjašnjavao oko toga.

image
- FOTO: RADE KOPRIVICA

- Mislim da novac koji je tada ponuđen znatno manje vrijedi.  Nije ovo danas 2019. godina. Mislim da 100 miliona eura nije isto danas, to mišljenje dijeli i ministar finansija. Mi imamo upit od naših međunarodnih partnera da se izjasnimo, pa sve i da nećemo koncesiju, ljudi očekuju odgovore. To je stvar koja opterećuje Vladu. Sve i da se ide ili ne ide u koncesiju, mora se zbog nekog partnerskog odnosa dati odgovor- naveo je Abazović.

Ne može da odgovori kad će biti taj odgovor.

- Moramo napraviti procjenu šta je najbolje za državu. Nisam pobornik da se ta odluka donosi na prečac- naveo je Abazović.

Kada je u pitanju broj zaposlenih na Aerodromima, Abazović ističe da je zapošljeno 780 ljudi.

- Teze da je došlo do 1.000 zaposlenih nije tačno - zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 04:26