Ibrahimović na skupštini EPP-a / - BOšNJAčKA STRANKA
25/06/2024 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović predvodio delegaciju Bošnjačke stranke na političkoj Skupštini EPP-a u Briselu

Delegacija Bošnjačke stranke, predvođena predsjednikom mr Ervinom Ibrahimovićem, učestvovala je na sjednici političke Skupštine Evropske narodne partije (EPP) koja je održana u sjedištu EPP-a u Briselu.

Ibrahimović je zajedno sa poslanicom Kenanom Strujić Harbić i članom Predsjedništva Bošnjačke stranke i međunarodnim sekretarom BS u EPP Admirom Šahmanovićem, održao niz bilateralnih sastanaka sa visokim evropskim zvaničnicima, kao i sa zvaničnicima EPP-a, kojima je uputio čestitke za izborni uspjeh na nedavno održanim izborima za EP.

Na marginama sjednice, delegacija BS se sastala sa Ursulom von der Lajen, predsjednicom EK, Manfredom Weberom, predsjednikom EPP, Robertom Mecolom, predsjednicom Evropskog parlamenta, Patrikom Volerom, direktorom EPP za međunarodne odnose, Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom Odbora za spoljne poslove u EP, Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini i mnogim drugim zvaničnicima EPP i EU.

- Apsolutnu saglasnost imali smo oko važnosti političke i svake druge stabilnosti Crne Gore i regije te pune posvećenosti EU integracijama i sprovođenju neophodnih reformi u državama regije. Posebno smo se, kao predstavnici jedine partije iz Crne Gore koja je članica EPP – najbrojnije grupacije u EU parlamentu, osjećali ponosnim na čestitke koje je Ursula von der Lajen uputila na urađenom poslu u poglavljima 23 i 24, kao i potvrdu da je dobijanje pozitivnog mišljenja o ispunjenosti privremenih mjerila iz tih poglavlja (IBAR) 26. juna na međuvladinoj konferenciji veoma izvjesno - istakao je Ibrahimović.

On je još kazao da je veoma ponosan na činjenicu “da naši prijatelji iz EPP i EU prepoznaju i cijene značaj i ulogu Bošnjačke stranke u trasiranju i održavanju EU kursa Crne Gore, kao i doprinos koji Bošnjačka stranka daje reformama i ispunjavanju obaveza Crne Gore na tom putu, pa i u ova dva poglavlja”.

- Čvrsto smo opredijeljeni da snažno učestvujemo u građenju prosperitetne evropske budućnosti Crne Gore u interesu svakog njenog građanina i da na tom polju u Crnoj Gori, ali i kroz naše članstvo u EPP damo puni doprinos - saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Ibrahimović: Članstvo u NATO-u garant stabilnosti Crne Gore i njenog evropskog puta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 10:13