/ - FOTO: IMAGEDRAGON/PIXABAY
19/06/2024 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lista 10 najskupljih gradova na svijetu u 2024. godinu

Lista je napravljena analizirajući mnogo faktora, a troškovi života su visoko na listi. Ali koji međunarodni grad je najskuplji na svijetu za preseljenje?

Hong Kong je ponovo preuzeo titulu najskupljeg grada za radnike iz inostranstva u Mercerovom istraživanju troškova života za 2024, koje je objavljeno u ponedeljak, prenosi CNN.

Taj azijski grad, koji je takođe bio na vrhu godišnje liste 2022. i 2023. godine, slijedi Singapur koji se našao na drugom mjestu.

Veći dio liste najskupljih gradova za život zauzeli su švajcarski gradovi – Cirih, Ženeva, Bazel i Bern koji su zauzeli treće, četvrto, peto i šesto mjesto.

Izvještaj je ispitao 226 gradova na osnovu uporednih troškova za preko 200 artikala na svakoj lokaciji, uključujući prevoz, hranu, odeću, potrepštine za domaćinstvo i zabavu.

Njujork je bio najskuplji grad u SAD, zauzevši sedmo mjesto, dok je glavni grad Velike Britanije, London, koji je prošle godine bio na 17. mjestu, skočio na osmo mjesto. Nasau, Bahami je zauzeo deveto mjesto, a Los Anđeles je zaokružio prvih 10.

Prema izvještaju, skupo stambeno tržište i povećani troškovi prevoza, robe i usluga su među razlozima zbog kojih su troškovi života u ovim gradovima posebno visoki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 18:24