Super je što može da se kida i svaka kuglica je za sebe / - Fejsbuk
17/11/2021 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Aromatični hljeb sa sirom

Sačuvajte recept i podijelite ga sa prijateljima, sigurni smo da će zatrebati za okupljanje društva i da će nestati za tren

Vruće tijesto, istopljeni sir, nevjerovatni mirisi... To je kratak opis ovog hljeba. Sačuvajte recept i podijelite ga sa prijateljima, sigurni smo da će zatrebati za okupljanje društva i da će nestati za tren! Super je što može da se kida i svaka kuglica je za sebe. Uživajte!

image
- Fejsbuk

Sastojci za tijesto

450-500 gr brašna

1 kašičica šećera

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica soli

240 gr mlakog mlijeka

image
- Fejsbuk

1 jaje

60 gr putera

Sastojci za preliv

120 gr putera

2 kašike parmezana

2 čena bijelog luka

peršun, bosiljak, ruzmarin - po jedna kašičica

220 gr sira za punjenje isjeckanog na 32 kockice.

image
- Fejsbuk

U mlakom mlijeku rastvoriti kvasac sa kašičicom šećera i kašikom brašna i ostaviti 10-ak minuta pokriveno da zapjeni.

Prebaciti nadošli kvasac u veću posudu, pa dodati jaje, istopljeni puter, malo po malo brašna i so. Dodati prvo 450 gr brašna i zamijesiti tijesto pa ukoliko se lijepi dodati još malo brašna dok se ne dobije glatko meko tijesto. Ostaviti ga u pouljenoj posudi, pokriti i na toplom pustiti da naraste 1 sat.

image
- Fejsbuk

Tijesto kratko premijesiti i isjeći na pola, pa svaku polovinu na pola i tako dok ne dobijete 32 komadića. U svaki komadić tijesta staviti kockicu sira pa oblikovati lopticu. Svaku lopticu uvaljati u mješavinu istopljenog putera, parmezana, izgnječenog bijelog luka i začina. Natopljene kuglice ređati u kalup za hljeb obložen pek papirom dok ne potrošite sve.

Peći u zagrijanoj rerni na 190 C 30 min.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
10. april 2025 16:50