/ -SHUTTERSTOCK
15/09/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Džem iz rerne osvojiće vas ukusom

Isprobajte domaći džem od jabuka iz rerne – gust, aromatičan i bogate boje, bez stajanja pored šporeta i stalnog miješanja. Savršen za zimnicu.

Džem od jabuka nikada nije bio jednostavniji – bez prskanja, bez stajanja pored šporeta i neprestanog miješanja.

Ova metoda u rerni daje savršeno gust džem, bogate boje i sjajnog ukusa. Posebno je praktična jer sve uradite unaprijed, ubacite u rernu i pustite da se lagano krčka.

Sastojci:

- 1 kg jabuka

600 g šećera

Priprema:

Priprema jabuka

Operite jabuke, očistite od sjemenki i nasjeckajte na kockice ili krupnije kriške.

Dodavanje šećera

Stavite ih u vatrostalnu posudu ili dubok pleh i pospite šećerom. Promiješajte da se šećer ravnomjerno rasporedi, pa ostavite 15 minuta da jabuke puste sok.

Pečenje u rerni

Ubacite u rernu zagrijanu na 180°C i pecite oko 30 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Smanjite temperaturu na 150°C i nastavite da pečete još 1,5–2 sata, povremeno promiješajte.

Završavanje i pakovanje

Kada džem postane gust i tamne, višnjaste boje, izvadite ga iz rerne i usitnite po želji (štapnim mikserom ili viljuškom). Sipajte vruć džem u sterilne tegle, zatvorite i okrenite naopako da se dobro vakumira.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DŽEMJABUKERECEPT
06. decembar 2025 00:33