/ -PINTEREST
30/10/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ragu s junetinom

Iako ga mnogi vezuju za italijansku kuhinju, naročito planetarno popularan ragu bolognese, ragu svoje korijene vuče iz francuske kuhinje

Ragu je jelo koje se sprema od svih mogućih vrsta mesa ili kombinacija, od mljevenog, mesa rezanog na kockice, pa sve do većih komada mesa, koje se kuha uz dodatak raznog povrća i začina. U pravilu se servira uz tjesteninu ili rižu. Iako ga mnogi vezuju za italijansku kuhinju, naročito planetarno popularan ragu bolognese, ragu svoje korijene vuče iz francuske kuhinje. Posebno je divan zato što je "comfort food", odnosno "hrana koja tješi", što je važno u ovim zahtjevnim vremenima. Sprema se na "milion načina", a mi vam donosimo recept za ragu s junetinom, nije skup, a fenomenalan je.

Sastojci

300 g junetine

300 g šampinjona

1 glavica crnog luka

1 čehno bijelog luka

1 crvena paprika

1 struk lista peršuna

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašika ulja

200 ml vode

Priprema

Luk sitno isjeckati i dinstati na ulju. Meso isijeći na trake i dodati u tavu s lukom. Posoliti i pobiberiti. Miješati da ne zagori.

Dodati potom i šampinjone isjeckane na listiće i isjeckanu crvenu papriku. Zaliti vodom i dodati i bijeli luk. Dinstati dok meso ne omekša.

Prema potrebi dosoliti i dosuti još vode ako je potrebno. Pred kraj posuti isjeckanim peršunovim listom. Servirati uz tjesteninu ili rižu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
RAGUJUNETINARECEPT
04. decembar 2025 20:49