Šnicle od pilećeg mesa u sosu, odličan predlog za ručak.
Sastojci:
– 500 g pilećih šnicli
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena bijelog luka
– 2 kašike brašna
– 250 ml vruće vode
– 1/2 povrtne kocke za supu
– 200 ml pavlake za kuvanje
– so, biber
– mljevena paprika
– suvi biljni začin
– 50 g rendanog kačkavalja
– svjež peršun
Priprema:
Pileće šnicle dobro začiniti paprikom, suvim biljnim začinom i uljem.
Pržiti ih u dobro zagrijanom tiganju par minuta sa obje strane. Izvaditi šnicle iz tiganja i prebaciti u posudu u koju ćete peći jelo.
U isti tiganj dodati po potrebi malo ulja, pa obje vrste luka i kratko propržiti, dodati brašno i dobro izmiješati.
Zatim dodati pavlaku i vrelu vodu u koju ste dodali kocku za supu i sitno sjeckan peršun, sve dobro izmiješati.
Kuvati par minuta, pa dobijeni sos preliti preko šnicli. Narendati kaškavalj preko i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.