Banane, voće / - SHUTTERSTOCK
28/11/2023 u 06:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popularno voće koje ne bi trebalo da jedemo za doručak

Banane djeluju kao savršen izbor, ali one imaju 25 odsto šećera i umjereno su kisele. Na prvu će vam dati energiju, ali ubrzo ćete biti umorni i gladni, kaže nutricionista

Ako ste kao većina, ujutru u žurbi, što znači da ćete doručkovati nešto što se može pojesti u pokretu. Banane su zato popularan izbor, ali prema nutricionisti Darjlu Giofreu, treba ih izbjegavati u jutarnjim satima.

- Banane djeluju kao savršen izbor, ali one imaju 25 odsto šećera i umjereno su kisele. Na prvu će vam dati energiju, ali ubrzo ćete biti umorni i gladni - rekao je za Byrdie.

Dakle, iako su banane pune kalijuma i vitamina B6 i nemaju holesterola i soli, one neće održati našu energiju tokom dana. Giofre savjetuje da se kombinuju s izvorima zdravih masti, poput orašastih plodova, sjemenki, avokada, maslina i jaja.

Nacionalna medicinska knjižnica SAD-a okuplja brojne studije koje su otkrile da je problematično jesti banane za doručak jer se povezuju s porastom nivoa šećera u krvi.

Na prvom mjestu treba da budu oprezni pacijenti s dijabetesom tipa 2, kojima se nivo šećera može ozbiljno promijeniti ako svakodnevno konzumiraju banane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:24