Радови на водоизворишту Опачица / -Водовод и канализација
26/09/2021 u 06:15 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Херцегновски Водовод и канализација уређује водоизвориште Опачица: Спремају се за јесење кише

У техничкој служби предузећа појашњавају да је поменуте радове било неопходно извести прије повећаног водостаја у водозахвату

Екипе Водовода и канализације Херцег Нови уређују водоизвориште Опачица у Зеленици и чисте корито истоимене ријеке, а радови би требало да потрају до почетка октобра.
Посао се обавља како би се спремније дочекале обилне јесење кише и спријечило плављење јавних површина.
У техничкој служби предузећа појашњавају да је поменуте радове било неопходно извести прије повећаног водостаја у водозахвату.
- У току је машинско чишћење потока узводно од водозахвата, као и груби грађевински радови на уређењу платоа испред објеката, реконструкција и замјена дијела водоводне мреже у непосредном окружењу водозахвата, реконструкција и замјена шахти и поклопаца на вентилима, као и монтажа нових сливних решетки и молерско- фарбарски радови на објекту, кажу у Водоводу.
Поручују да ће у склопу редовних радова на припреми објеката и водоводне инфраструктуре за повећан водостај у водозахвату бити обиљежене и видно истакнуте зоне појасева санитарне заштите око водоизворишта, као и ограничења која важе у тим зонама, ради заштите водозахвата.
-Упоредо са сређивањем простора око водоизворишта Опачица обнављамо комплетну водну документацију за водозахват, у складу са новом законском регулативом. У склопу тога обиљежавамо појасеве зоне санитарне заштите, саопштавају из предузећа.
Водовод и канализација ускоро планира уређење и ограђивање свих резервоара у систему водоснабдијевања, као и двије веће реконструкције цјевовода.
-То су цјевовод ДН 200 у Бијелој у дужини од цца 400 метара и цјевовод ДН90 у Суторини, дужине цца 1.300 м у склопу уређења Јадранске магистрале, најавили су из предузећа Водовод и канализација Херцег Новог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:51