Djevrek a / -UNSPALSH
26/09/2023 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đevrek po svačijem ukusu

Pecite u rerni na 200 stepeni od 12 do 15 minuta

Sastojci:

500 gr glatkog brašna

350 ml mlake vode

1 kašikica soli

1 kašika ulja

1 kesica suvog kvasca

200 gr susama

malo soli

Priprema:

U činiji pomiješajte šećer, kvasac, brašno i so, pa promiješajte. Potom dodajte ulje i vode pa umutite mikserom sve dok se ne sjedini i ne postane blago ljepljivo. Ukoliko vam tijesto nije sjedinjeno, dodajte slobodno još brašna.Kada tijesto bude gotovo prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da se podigne, odnosno da kvasac počne da djeluje oko 90 minuta. Za to vrijeme susam propržite u tiganju. Tijesto nakon 90 minuta podijelite na manje, jednake djelove u zavisnosti koliko đevreka želite da dobijete. Svaki komad tijesta razvaljajte i položite dvije trake paralelno jedna uz drugu. Počnite da ih preplićete pa spojite krajeve kako biste formirali prsten. Sve ponovite i sa ostalim komadima tijesta, piše Telegraf. Svaki prsten umočite u prženi susam i stavite ih u tepsiju za pečenje. Kada ih poređate ostavite tako još 20 minuta da još malo nadođu. Pecite u rerni na 200 stepeni od 12 do 15 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ĐEVREKDORUČAK
25. april 2024 22:17