/ -FACEBOOK
12/10/2024 u 14:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Piletina punjena sirom i spanaćem

Brz i ukusan ručak

Sastojci:

- 1 paket odmrznutog i ocijeđenog spanaća

- 1 šoljica narendanog topivog sira

- 2 kašike nasjeckanog svježeg peršuna

- 2 kašike narendane korice limuna

- 1 kašika bijelog luka u prahu

- 1 kašičica soli

- 1/8 kašičice mljevenog muškatnog oraščića

- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

- 1/4 kašičice mljevenog bibera

- 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- 1 kašika limunovog soka, plus kriške za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Pomiješajte spanać, sir, peršun, koricu limuna, bijeli luk u prahu, 1/2 kašičice soli i muškatni oraščić u srednjoj posudi dok se smjesa ne sjedini.

Debele komade prsa izrežite samo s jedne strane, posolite i pobiberute pa napunite smjesom te otvoreni kraj zatvorite čačkalicom.

Zagrijte ulje u tavi te pržite punjenu piletinu oko 4 minute sa svake strane, dok ne porumeni. Oprezno je okrećite kako se smjesa ne bi izlila.

Potom prebacite u pleh za pečenje i pecite oko 18 minuta. Servirajte tako što ćete svaki komad poprečno prerezati, kako bi se vidjelo atraktivno punjenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PILETINASIRSPANAĆ
03. decembar 2024 01:03